Vanteet ovat yksi auton näyttävimmistä osista ja usein niitä pidetäänkin tietynlaisensa statussymbolina. Autoteollisuuden näkökulmasta näyttävät vanteet ovat kuitenkin asennettu ainoastaan luksusluokan autoihin, kun taas tehdasasenteiset vanteet jäävät usein huomaamattoman valjuiksi.

Näin ollen moni vaihtaakin autonsa vanteet ensitöikseen, uuden henkilöauton hankkimisen jälkeen. Ne kun viestivät pitkälti kunnioitusta ajoneuvoa kohtaan sekä osoittavat sen arvoa muille tienkäyttäjille. Ja kyllähän hienot vanteet aina näyttävät hyvältä, mutta parantavat myös samalla ajomukavuutta jopa huomattavasti.

Vaihda suurempaan

Usein vanteiden päivättäminen aloitetaan vaihtamalla ne suurempaan tuumakokoon, ellei sitten renkaita ja niiden mukana myös vanteita, vaihdeta kokonaan. Ja vaikka vanteet saattavat joistakin ihmisistä vaikuttaa turhilta kapistuksilta, on niillä myös merkityksensä ajamisen kannalta – vanteet kun pitävät auton renkaat paikallaan ja kiinni tiessä, jonka vuoksi ne heijastuvat suoranaisesti myös autosi suorituskykyyn. Niillä on myös jopa renkaita suurempi merkitys auton ohjattavuuteen, turvallisuuteen sekä ajomukavuuteen ylipäätään.

Osta vanteesi luotettavilta kauppiailta

Vanteita pystyy ostamaan suhteellisen edullisesti myös käytettynä, mutta jos et pysty täysin luottamaan niitä myyvään tahoon, en suosittele ostoa nettikirpputoreilta. Silloin kun ei ostotakuita tai takeita tavaran laadusta pysty kukaan antamaan ja pahimmillaan huonot vanteet voivat jopa heikentää ajoturvallisuuttasi. Se tuskin on riski, jota kukaan haluaa ehdoin tahdoin ottaa, joten suosittelen vanteiden hankkimista ainoastaan alan ammattiliikkeiltä. Ellet sitten osaa asiaasi ja omaa erittäin laajaa tietämystä vanteiden ja renkaiden toiminnasta, materiaaleista, tekovuosista, malleista sekä muista yksityiskohdista.

Muista valita oikea koko

Uusien vanteiden valintaa ei myöskään helpota se, että markkinoilla on tarjolla hurja määrä, ei ainostaan ulkonäöltään vaan myös kokoluokaltaan, toisistaan poikkeavia vanteita. Ja vaikka tuumakoon saisikin oikein, ei pelkästään siihenkään voi vielä luottaa. Nimittäin vanteen ja sen kiinnityskohdan välinen etäisyys voi muuttua vanne-, ja automerkistä riippuen. Lisäksi tulee osata huomioida myös oikea pulttijako, vanteen leveys sekä syvyys.

Kun nämä asiat saat kuitenkin selville ja uudet vanteesi noudattavat niiden viitoittamaa kokoluokkaa, voit hankkia uudet vanteet juuri sillä viimeistelyllä, joka silmääsi miellyttää!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *